Hasznos tippek a házépítéshez

Hasznos tippek a házépítéshez
Blog

Manapság nagyon sokan vélekednek úgy, hogy mindenki örült aki belemer vágni egy ekkora vállalkozásba, ugyanis örült mennyiségű pénzt emészt magába egy ház felépítése.

Egy házépítés csak nem olyan izgalmas, mint körbeutazni a világot. Látni azt, hogy a földből magunk előtt növi ki magát a jövőnk, csodálatos érzés.

Arról nem is beszélve, hogy mindenki megkaphatja a kisdoktorit mire elkészül, és még álmában is megkülönbözteti a betont és a habarcsot. Az építkezésről fontos elmondani, hogy közel sem azért olyan nehéz mert nap, mint nap újabbnál újabb életbevágóan fontos döntéseket kell meghozni.

Sokkal inkább arról van szó, hogy ezek a döntések nagyban érintik a pénztárcánkat. Vagyis az elképzeléseinknek a legtöbbször az anyagi hátterek szabnak határokat. Érdemes pesszimistán hozzá állni a várható összegekhez, ugyanis nincs annál jobb érzés, mintsem a végén akár ha pár ezer forinttal is, de olcsóbban jövünk ki. Amikor telket megyünk választani, akkor azt úgy érdemes tenni, hogy már van egy kép a fejünkben az elképzelt házunkról.

Mivel így el tudjuk képzelni, hogy milyen hosszú és széles lesz, vagyis hogy mennyi szabad területünk marad hátra. A kezdő építkezők számára igen nagy csapást jelenthetnek a különféle engedélyezési eljárások, melyek mind pénz díjat vonnak maguk után. Nem beszélve arról, hogy szükség lesz vödörre, drótra, slagra és még sok már értékében jelentéktelen dologra, viszont észrevétlenül kopik el a pénz az ilyen jelentéktelen dolgok árán is.

Általában a tapasztalatok azt mutatják, hogy papíron minden kicsinek tűnik, a valóságban pedig drágának, ezért is fontos átgondolni, hogy szeretnénk-e kandallót, hatalmas üvegfalakat, vagy látható gerendákat, mivel ezek nagyban befolyásolhatják a végösszeget.

És ez még csak a kezdet! A munka végeztével meg kell találnunk a megfelelő villanyszerelő, fűtésszerelő, nyílászáró, vízvezetékszerelő szakembereket, akik nem csak jól, de viszonylag olcsón is dolgoznak.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…