Milyen egy jó fodrász?

Milyen egy jó fodrász?
Blog

A fodrászokat hajunk doktorainak is nevezhetjük. Mindannyian szeretjük, ha szép és esztétikus frizura díszeleg fejünkön. A tökéletes frizura és hajköltemény elkészítése viszont nem egyszerű feladat. Kizárólag képzett fodrászok képesek álmaink frizurájának megalkotására.

Mit kell tudni a fodrászokról?

A frizurák esztétikus és ízléses megalkotásához nem mindenkinek van érzéke. Bizony megfelelő szaktudással érdemes belemászni a fodrászat világába. Máskülönben igen kellemetlen kimenetele is lehet a hajvágásnak. Szerencsére rengeteg ügyes és precíz fodrász szakember dolgozik a szalonokban országszerte. Manapság a férfiak vannak többségben a szakmában. A híres mesterfodrászok jelentős része is férfi. A régmúlt időben a borbélyok csak férfiak voltak és a későbbiekben kaptak szerepet a fodrásziparban a nők is. Mivel régen is voltak valamilyen formában fodrászok, így a történelem során szépen elkülöníthetők a különböző korok frizura stílusai. A görögök és az egyiptomiak is nagy hangsúlyt fektettek hajuk ápolására és rendbentartására.

Mit csinál egy jó fodrász?

A fodrász szakmában dolgozó emberek állva végzik a munkájukat. Egy fodrász nem csak hajat vág, emellett dauert készít, hajfestést, hajszárítást végez és a hajápolással kapcsolatos tanácsadás is az ő feladata. Valamilyen szintű egészségügyi ismeretekkel is rendelkeznie kell egy kiváló fodrásznak. Fel kell tudnia ismerni a fejbőr- és hajtípusokat, illetve az azokon alkalmazható hajmosószereket és hajápoló-készítményeket is ismernie kell. Emellett egy szakképzett fodrász betartja a higiéniai, tűzrendészeti és környezetvédelmi, illetve munkavédelmi szabályokat. Egy fodrász kiváló esztétikai érzékkel rendelkezik, udvarias és jól kommunikál az emberekkel.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…