Milyen szigetelést válasszunk otthonunkba?

Milyen szigetelést válasszunk otthonunkba?
Blog

Egy új ház építésekor vagy egy régi lakás felújításánál nagyon fontos kérdés lehet, hogy milyen házszigetelés technikát válasszunk, ugyanis azon nagyon sok múlhat a jövőre nézve.

A leggyakrabban alkalmazott házszigetelések a nikecell (polisztirol) illetve a kőzet gyapot. Ám, hogy melyik lenne a legjobb döntés, azt már cseppet sem könnyű eldönteni. Ilyenkor mindenki azt próbálgatja találgatni, hogy melyik a jobb, illetve hogy milyen szempontok alapján döntsünk egyik vagy a másik mellett. Az biztos, hogy nehéz egyértelmű választ adni, hogy melyik megoldás bizonyul is jobbnak.

Amennyiben utólagos házszigetelés mellett döntünk, akkor vannak különböző szempontok, amelyeket érdemes figyelembe venni. Amennyiben a polisztirolt és a kőzetgyapotot szeretnénk összehasonlítani, akkor az egyik legfontosabb és legjelentősebb különbségnek az nevezhető, hogy a nikecell lényegesen olcsóbbnak bizonyul. Az is nyugodtan kijelenthetjük, hogy a polisztirol a legelterjedtebb szigetelési forma.

Amely cseppet sem meglepő, hiszen a expandált polisztirol lapok nagyon jó minőségűek, illetve azt is elmondhatjuk róluk 20-40% is kedvezőbb áron megvásárolhatjuk, mint hasonló vastagságú más homlokzatra gyártott kőzetgyapot lemezek. Amennyiben igazán költséghatékonyak szeretnénk lenni, akkor érdemes akkor megvásárolni a szigetelőanyagokat, amikor a gyártók a legnagyobb árengedményeket biztosítják.

Továbbá ajánlott, hogy legyünk nagyon körültekintőek, és nézzünk alaposan szét a piacon, hiszen sokszor azonos termékek ára nagyon eltérő lehet. Amit még érdemes elmondani, hogy a kőzetgyapot sokkal jobb páraáteresztő képességgel rendelkezik, illetve, hogy egyáltalán nem gyúlékony. A nikecell viszont sokkal jobb hangszigetelés terén.

Vélemény, hozzászólás?

Loading…