2007 óta I G É Z Ő néven találkozhatnak az érdeklődők munkáinkkal. Az IGÉZŐ-vel nemcsak „igézni”, bűvölni, elbűvölni szeretnénk. Reméljük, hogy ruháinkon keresztül tovább tudunk adni valami értéket a magyar népművészet gyönyörű, gazdag hagyatékából.

Az általunk feldolgozott hímzésmintákat – melyek főleg életfák, kör-keresztek – tudatosan válogatjuk ki tájegységenként és visszatérő elemként használjuk a tervezés során. Ezek olyan eredendő szimbólumok, ősképek a népművészetben, melyek tükrözik őseink Világról, Életről alkotott elképzelését, és viszonyulásukat a Teremtett Világhoz. Szeretnénk, ha minél több ember találkozna e motívumokon keresztül is elődeink tudásával.

Ahogy a korábbi kultúrákban, úgy napjainkban is lehet többletjelentése a ruhákon elhelyezett motívumoknak, hímzéseknek, színeknek. A viselettel, öltözködésünkkel ki lehet fejezni lelki, sőt szellemi tartalmakat is, nemcsak testünk védelmére szolgál. Az, hogy ki milyen ruhát visel és hogyan viseli azt, hogyan viselkedik benne, megmutathatja, milyen ember belülről. A ruha lehet egyfajta önkifejezés is. Mi szívből kívánjuk és reméljük, hogy ruháinkat viselve az emberek ráismerhetnek igazabb Önmagukra, emberi méltóságukra.

ÖLTÖZÉKEK

– NŐI
– FÉRFI
– GYERMEK
– KIEGÉSZÍTŐK

LAKBERENDEZÉSI TÁRGYAK

TÁJEGYSÉGEK

– DÉL-ALFÖLD
– PALÓCFÖLD
– SÁRKÖZ
– RÁBAKÖZ
– KALOTASZEG
– UDVARHELYSZÉK
– TOROCKÓ
– SZEBEN VIDÉKE
– MARTOS
– HETÉS
– MEZŐKÖVESD

Address

Our Address:

2092 Budakeszi, Présház u. 5., PARKCENTER Bevásárlóudvar

Kapcsolat

Vélemény, hozzászólás?

Kiemelt Partnereink